Mini implantul dentar

Autor: Daniela Anehei | Actualizat la 08-12-2010, 24025 vizualizări
Mini implantul dentar
Mini implantul dentar reprezinta versiunea mica a implantului dentar standard. De fapt, mini implantul dentar a fost proiectat initial ca implant de "exploatare" inainte de a se introduce implantul normal. Mini implantul dentar s-a dovedit a fi chiar folositor si o buna alternativa pentru implantul obisnuit.
Mini implantul este perfect pentru inlocuirea dintilor mici sau incisivilor, ori pentru fixarea protezei dentare.
Mini implanturile contin titan si sunt la fel de puternice ca si implanturile normale. In plus, realizeaza o fuziune foarte buna cu maxilarul.

O data cu inserarea mini implantului dentar, proteza este mult mai stabila si permite miscarea acesteia in voie. De asemenea, cu mini implantul dentar se pot mesteca tot felul de alimente, chiar si friptura sau guma de mestecat.

Avand dimensiuni mici, acestea se insereaza usor si arare pot cauza ori un mic disconfort.
Mini implanturile dentare sunt de obicei amplasate la persoanele in varsta.

In ce cazuri sunt folosite mini implanturile dentare?
Mini implanturile dentare pot functiona ca suport de sprijin pe termen lung. In trecut, cateva clinici utilizau mini implanturile pentru inlocuirea unui singur dinte, iar apoi au fost folosite doar pentru a fixa proteza dentara. In acest fel, mini implantul a inregistrat un succes imens.

Cum arata un mini implant?
Un mini implant are forma unei tije de titan subtire cu un dispozitiv de sprijinire care poate fi incorporat intr-o proteza. Capul protezei arata ca o minge, iar dispozitivul de sprijin este din cauciuc, are aspectului unui inel si se comporta ca o alveola. Acest inel tine fix proteza fara a rupe partea superioara a implantului.
Mini implantul are marimea unei scobitori.

Cine poate alege un mini implant?
Mini implantul poate fi ales de pacientii care nu isi permit costul unui implant normal sau cei pentru care un implant normal nu reprezinta o optiune favorabila. Este o buna solutie pentru pacientii invarsta, carora nu li se pot insera implantul obisnuit din motive de sanatate.
Mini implantul dentar prezinta avantejele: cost mai mic si nu necesita interventie chirurgicala de grefa osoase.

Mini implantul dentar este sigur?

Experitii afirma pozitiv: mini implantul dentar este sigur. Cu toate ca, la inceput au existat cateva retineri cu privire la eficacitatea lor.
Mini implanturile dentare functioneaza foarte bine ca un mijloc de fixare a protezei dentare.

Cum se insereaza un mini implant dentar?
Procedura inserarii unui mini implant dentar este mai rapida decat a unui implant dentar normal. Gratie marimii sale, mini implantul dentar este plasat usor in osul maxilarului, lasand senzatia mica de disconfort sau chiar deloc.
Medicul dentist va incepe cu anestezia, apoi va face o mica gaura in maxilar pentru a crea un spatiu pentru implant. Inserarea se va face cu o surubelnita mica sau cu un alt instrument special.
Proteza dentara va fi marcata intr-o serie de puncte pentru stabilizare. Fiecare dintre aceste puncte pot contine cate un atasament de metal care se poate fixa pe si in proteza.
Dupa acest procedeu (care dureaza in jur de o ora) pacientul poate servi masa.

Cum poate ca un mini implant dentar rezista in timpul mestecarii?
Structura unui mini implant dentar este foarte puternica si rezistenta, acesta fiind confectionat din titan.
Daca osul maxilarului "accepta" imediat implantul, atunci rezista la mestecat timp indelungat.
Dar exista foarte rar si cazuri in care acesta se rupe sau se fisureaza.

Cat costa un mini plant dentar?
Costul unui mini implant dentar variaza in functie de clinica. In general, un mini implant prezinta costuri mai mici decat un implant normal.

Mini implantul dentar este benefic in cazul protezelor dentare, oferind mai mult confort si premitand consumul alimentelor fara griji.
Bibliografie:
1. Mini implatul dentar
www.cosmeticdentistryguide.co.uk
2. Ghidul mini implantului dentar
www.medic8.com
3. Ghidul mini implanturlor dentare
www.dentalguide.co.uk
4. Mini implantul dentar
www.dental-implants-guide.com
Alte articole:
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp