Ce este implantul dentar?

Autor: Daniela Anehei | Actualizat la 07-12-2010, 15223 vizualizări
Ce este implantul dentar?
Oamenii isi pierd dintii tot timpul din diverse motive precum traumele (cand sunt eliminati), cariile, afectiunile gingivale sau varsta inaintata. Indiferent de cauza, dintii lipsa trebuie sa fie inlocuiti, atat din motive functionale cat si estetice.
Cele mai cunoscute solutii pentru lipsa dintilor sunt proteza si puntea fixa, insa cu timpul implantul dentar a devenit cel mai popular element in inlocuirea dintilor, fiind si o solutie pe termen lung. In plus, implantul dentar incetineste pierderea masei osoase si conserva tesutul sanatos al dintelui.

Ce este implantul dentar?
Implantul dentar este un inlocuitor artificial pentru radacina dintelui, fabricat din titan (un metal foarte bine tolerat de masa osoasa). Aceasta tija metalica este ancorata in interiorul osului maxiliarului si are rolul de a sustine unul sau mai multi dinti artificiali. Un alt obiectiv al implantului dentar este de a realiza o legatura stransa intre partea exterioara a implantului si tesutul osos, astfel incat sa poata "fuziona", creand un suport fix pentru dintii noi.

Prin inlocuirea dintilor lipsa, implanturile ofera mai mult decat un acesoriu estetic, fiind o necesitate de "bun agur" in consumul (tuturor) alimentelor.
Cu toate ca exista un numar foarte mare de posibilitati de reconstructie a dintilor lipsa, niciunul nu s-a dovedit la fel de eficienta ca un implant.

In multe cazuri, implanturile dentare reprezinta doar o alegere logica pentru refacerea tuturor functiilor necesare dintilor si a structurilor de suport.

Persoanele care si-au pierdut dintii sunt constienti atunci cand au tendinta de a zambi sau de a vorbi. In plus, muscaturile neregulate cu dintele lipsa au un efect negativ in obiceiurile alimentare, fapt ce poate duce la probleme de sanatate secundare, cum ar fi malnutritia.
Indiferent de cauza pierderii dintilor, implanturile dentare reprezinta un remediu simplu, cu rezultate dovedite.

Implantul dentar prezinta caracteristici precum: o structura puternica si de lunga durata si imposibil de distins de dintii naturali.
Un implant nu numai ca arata ca un dinte obisnuit, dar poate sa se "comporte" la fel ca si acesta.
De asemenea, implanturile necesita acelasi "tratament" de ingrijire ca si dintii naturali: periajul si folosirea atei dentare, zilnic, precum si controlul regulat la medicul stomatolog.
Bibliografie:
1. Implantul dentar
www.cosmeticdentistryguide.co.uk
2. Implantul dentar. Consultatie, proceduri, recuperare si ingrijire
www.yourdentistryguide.com/
3. Ce este un implant dentar?
www.dentalimplants.org
4. Ghidul implanturilor dentare
www.medic8.com
Alte articole:
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp